En tønne full av friske urter

2 min å lese
Dele
basil pot

Å dyrke urter

Friske urter kan gjøre den enkleste oppskriften til noe ekstraordinært godt, enten du drysser timian over grillet fisk, tilsetter oregano i sommersalatene eller forsterker smaken av basilikumpastaen din. De friske urtene dine gir strålende farger som bare kan komme direkte fra hagen din. Og det trenger ikke være en stor hage. Mange urter er perfekte for dyrking i potter.

Her er instruksjoner for å lage en vakker og givende urtedyrking i et halvert vin- eller whiskyfat i hagen din.

  • Først må du sørge for at tønnen har dreneringshull. Hvis ikke, bor 10 til 15 av disse i bunnen av tønnen. Fyll den deretter med jord av god kvalitet.
  • Fukt jorden og begynn å plante. Plant urter som sprer seg rundt i tønnen, f.eks. sitron eller sølv timian, salvie eller oregano. Når de vokser, vil de dekke toppen av tønnen. Ha persille eller basilikum (for å få en unik farge kan du prøve lilla basilikum) rett innenfor den tynne kanten. I midten av fatet passer dill eller fennikel. Hvis det er plass, legg til noen dvergblomster for å få litt mer farge.
  • Alle disse urtene trives best i sollys og du må vanne fatet regelmessig; spesielt når det er varmt. I løpet av en måned vil du ha en vakker tønne – og tilgang til herlige ferske krydder.

2 min å lese
Dele