En guide til hageredskaper

3 min å lese
Dele
garden tools

Riktig utstyr gjør det enklere

Å ha en hage til familiebruk er enkelt hvis du investerer i hageredskaper av god kvalitet. Noen redskaper kan brukes til mye, andre er spesielt til beskjæring og frukthøsting.

Å ha riktig utstyr gjør det veldig enkelt. Redskaper av god kvalitet varer lenger og veier ofte mindre, noe som gjør dem enklere og raskere å bruke. En motorsag av god kvalitet f.eks. får hagearbeid til å gå raskere og gjør det enklere.

family harvest potatoes shovel

Liste over verktøy som kan være greit å ha:

  1. Spade Det er det viktigste redskapet når det gjelder graving og vending av jord, spesielt på større arealer. Å grave et blomsterbed er mye lettere med en spade av god kvalitet. Blader i rustfritt stål varer lenger og er sterke, og trehåndtak, selv om de er dyrere, er mer komfortable når du bruker verktøyene over lengre tid.
  2. Sekatør Det er hagesaksen! Små, veldig nyttige hageredskaper som er enkle å bruke, ideelle for beskjæring eller for å ta stiklinger. Invester i godt verktøy med skarpe kniver og ergonomisk design. Hold alltid sekaturbladene skarpe for å lette beskjæringen.
  3. Gren- og hekksakser Sakser med lange håndtak er ideelle for å nå grener. Beskjæringssaks er nødvendig for å gi en fin form til trær og gjøre det enkelt å klippe av mellomstore greiner.
  4. Hagesager En baufil, eller en håndsag til hagearbeid, er god å ha for tykkere greiner. Velg smale for lettere å komme til tettsittende greiner.
  5. Flishuggare I frukthager bør alle kvister og greiner renses fra bakken. Å investere i en flishugger gjør det enklere.
  6. Binde opp For å støtte unge trær mens de vokser, bruk hauger og bånd for å enkelt støtte dem.
  7. Sprøyteutstyr Frukttrær kan være angrepet av mange forskjellige typer parasitter og må beskyttes med sprøytemidler. En håndpumpe eller et motordrevet apparat er greit å ha for raskt å kunne sprøyte store høye, klumpete trær. Det finnes pumper fra 5-20 liter.
  8. Verktøy for fruktplukking Å høste frukt er veldig givende og et fruktplukkeverktøy er godt å ha for å nå greiner høyt oppe og i toppen av trærne. Et fruktplukkeverktøy består hovedsakelig av en pose med beslag i rustfritt stål som sitter på en lang teleskopstang.
  9. Vanningssystem (sprinkler) Vanning er viktig for å holde frukttrær sunne. Et sprinkleranlegg lar deg vanne hagen til og med når du er på ferie.

Hvilke hageredskaper bør jeg ha i hagen min?

Når du kjøper hageredskaper, tenk over hva du personlig trenger slik at du kjøper riktig hageutstyr. Husk å gjøre det så komfortabelt du kan for deg selv ved å velge ergonomisk utformede verktøy som passer deg. Test hvordan det føles å holde verktøyet og når det kommer til spader, velg etter din egen lengde for å finne den som passer deg best. Generelt kan man si at jo bedre kvalitet, jo lengre levetid.

3 min å lese
Dele