Denne oppskriften er inspirert av Gado-gado, en fargerik og sprø indonesisk salat, laget med et bredt utvalg av rå og kokte grønnsaker (og noen ganger nudler). Dressingen er vanligvis peanøttbasert, men vi brukte cashewnøtter. Prøv gjerne en annen mør nøtt som pistasjnøtter eller pekannøtter i stedet.

Ingredienser

  • 1⅓ kopp cashewnøtter
  • 1 1-tommers stykke ingefær, skrelt, grovhakket
  • ½ rød Chile (som Fresno), frø fjernet, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss tamari eller soyasaus
  • 1 ts ristet sesamolje
  • 6 ss fersk limejuice, delt
  • 4 gram tørkede risnudler (ikke vermicelli) Kosher salt
  • 1 middels persisk agurk, halvert, i tynne skiver på skrå
  • 4 mellomstore reddiker, trimmet, hakket
  • 2 små gulrøtter (hvilken farge som helst), skrelte, veldig tynne skiver i runder
  • 2 løkløk i tynne skiver
  • 1 kopp korianderblader med møre stilker, grovhakket

Forberedelse

Trinn 1

Forvarm ovnen til 350º. Rist cashewnøtter på en bakeplate med kant, vend halvveis til de er gyldenbrune, 10–12 minutter; la avkjøles. Knus ⅓ kopp cashewnøtter grovt med et krus med flat bunn; sette til side. Overfør resterende 1 kopp cashewnøtter til en blender. Tilsett ingefær, Chile, hvitløk, tamari, olje, 3 ss. limejuice og ¼ kopp varmt vann. Puré på høy hastighet, tilsett mer varmt vann i en spiseskje om nødvendig, til dressingen er jevn og kremaktig.

Trinn 2

Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll under vann, tøm deretter. Overfør til en middels bolle. Tilsett en klype salt og 1 ss. limejuice og bland for å kombinere.

Trinn 3

Kast agurk, reddiker, gulrøtter, løk, koriander, resterende 2 ss. limejuice og en stor klype salt i en stor bolle.

Trinn 4

Fordel ¼ kopp cashewdressing i hver bolle. Fordel nudler og sprø grønnsaker mellom boller. Topp med reserverte knuste cashewnøtter. Server gjerne med rester av saus ved siden av.