Gjør frøplantene dine sterkere før du transplanterer

3 min å lese
Dele

Herd frøplantene før planting

Å tilpasse dem fra et beskyttet innemiljø til vindfulle, kalde utemiljøer og direkte sollys kalles herding. Start denne prosessen så sakte over en til to uker, og du får robuste frøplanter klare til å tåle alt naturen har i vente for dem. Få fart på prosessen og du risikerer at de fortynnede plantene blir brent i solen, skadet eller til og med dør.

Start i det små

Herd frøplanter i 6-14 dager. Metoden går ut på at man gradvis øker tiden de får stå utendørs.

Vann mindre i herdeperioden. Ikke la plantene visne, men heller ikke ødelegge dem ved å la jorden være fuktig hele tiden.

Slutt å gjødsle dem 3-4 dager før du planlegger å begynne å herde. Ikke begynn å gjødsle igjen før du har plantet dem i hagen.

Beskytt dem

Plasser frøplantene på lune steder i begynnelsen – beskyttet mot vind og direkte sollys. La dem deretter stå i filtrert sollys i 30-60 minutter og øke med samme mengde hver påfølgende dag. La dem gradvis stå i direkte morgensol og til slutt i fullt solskinn midt på dagen. På slutten av herdingen skal de ha blitt vant til solen så lenge de får når de plantes ut i hagen.

Ta inn frøplantene de to første nettene. Hvis det er for vanskelig å flytte dem inn og ut, legg dem på et delvis skyggefullt sted i noen dager. Under et tre, et bord eller i en port er gode steder. Det er også steder ved en vegg som skygger for dem og dermed beskytter dem. Etter tre eller fire dager kan du sette dem på et mer solrikt sted.

Se opp for temperaturen

Følg med på hvordan natttemperaturen blir. Hvis det faller til 0 ° C, bør plantene flyttes inn eller dekkes med polystyrenstoff som beskytter dem mot frost, men lar sol og vann passere. Du får best beskyttelse hvis stoffet ikke berører plantene.

Hvis det ikke blir for kaldt, la plantene stå ute i løpet av natten fra kl tredje eller fjerde natt. Plasser dem på en vegg eller under et bord slik at de er delvis beskyttet. Fra. sjette natt kan du la dem være ute om natten uten beskyttelse.

På tide å plante ut

Etter å ha herdet plantene i en uke til ti dager, vil du legge merke til at stilkene deres har blitt sterkere. Plant dem ut i overskyet vær eller i duskregn og når det er vindstille. Vann dem med flytende gjødsel som er fortynnet i to.

Etter planting må plantene fortsatt beskyttes mot sterk vind, frost, hagl eller kraftig regn. Beskytt dem under bøtter, servietter eller kopper. En ca. 4 liters plastbeholder med fjernet bunn er utmerket å bruke som kopp.

Trim Plantenæring

Allroundnæring til både blomster og spiselige vekster er et must for hageeieren. Hvis du ønsker deg sterkere farger og mer blomstring i blomsterbedet eller i potter og krukker, er Trim 100% naturlig plantenæring produktet for deg. Alle planter har godt av denne velbalanserte næringen som kan hjelpe deg hvis du for eksempel vil drive med hjemmedyrking av spiselige vekster. Hvis du sørger for at plantene dine har et overskudd av næring, vil de kunne mobilisere for en ekstra runde på sommeren. Blomstene vil få grønnere blader, blomster med mer spektakulære farger og vil kunne sette knopper hele sommeren igjennom hvis du gir dem litt ekstra kjærlighet med Trim 100 % naturlig plantenæring.  

3 min å lese
Dele