2 min å lese
Dele

Klimaet i hagen din

Hva er klimaet i hagen din? Et tre og en plante blomstrer under forskjellige omstendigheter. Pass på at du velger arter som tåler klimaet ditt, slik at et ungt tre ikke lider av kulde eller at en plante tørker ut fordi den trives i et kaldere klima.

Hvor mye plass er det for å dyrke frukttrær og planter?

Noen typer trær og planter kan vokse i flere tiår og bli veldig store og voluminøse. Noen er høye og smale mens andre er lave og brede. Ta hensyn til hvor store de er når de er fullvokste og hvordan de da gjør det i hagen din og hvordan de passer inn i huset ditt. Vil de skygge for andre trær eller planter? Kan røttene forårsake skade? etc. Tenk også på mengden frukt eller plantens skjønnhet i forhold til plasseringen. Noen frukttrær er utrolig vakre og kan velges ikke bare for fruktens skyld, men også for deres utrolige blomster, f.eks. granateple eller aprikos.

Når bør jeg plante frukttrær og frøplanter?

Den beste tiden å plante frukttrær eller frøplanter er fra sen høst til tidlig på våren når temperaturen er lav. For å finne det beste utvalget for ditt område – kontakt lokale forhandlere.

2 min å lese
Dele