Hvordan så gress?

2 min å lese
Dele

Gress er en viktig del av hagen som, hvis plantet og tatt vare på riktig, kan skape et vakkert grønt og glatt landskap.

Å ha et perfekt gress starter med å plante, noe som ikke er så komplisert som det virker. I denne artikkelen lærer du hvordan du planter gress i 4 enkle trinn.

Hva du trenger:

  • Rive
  • Gjødsel
  • Kompost eller fersk jord
  • Gressfrø
  • En frøspreder hvis du har å gjøre med en stor overflate
  • Vann

Trinn 1: Forbered overflaten

Før du planter frø, er det viktig å ta vare på overflaten. Løsne det øverste laget av jorden med en rive og fjern alt rusk (steiner, grener, …) som du kan støte på, slik at frøene har en klar overflate å vokse på.

Når jorden din er løs og fri for rusk, er det bare å glatte ut med en rive. Dette vil forhindre at vann samler seg i visse områder. Det er også i løpet av dette trinnet som anbefales å legge til kompost, gjødsel eller fersk jord, for å gi de fremtidige frøene alle næringsstoffene de trenger for å vokse ordentlig.

Trinn 2: Plante frøene

Frø kan spres for hånd (for mindre overflater), eller med en spreder (anbefales for større). Hemmeligheten bak jevnt og fyldig gress er å spre frøene jevnt, ved å respektere den anbefalte tettheten som vises på pakken. For mange frø på ett sted vil hindre dem i å få de nødvendige næringsstoffene og vannet (og derfor ikke vokse ordentlig), men ikke nok frø vil føre til knapp plen.

Trinn 3 : Dekk frøene dine

Etter å ha spredt frøene dine, dekk dem med et tynt lag med jord. Du kan også (valgfritt) legge til et lag med halm eller annen mulch for å forhindre at frøene steker opp, og beskytte dem mot vinden til gresset begynner å vokse.

Trinn 4 : Vann frøene

Når frøene dine er spredt og dekker, ikke glem å vanne gresset! De første dagene (til gresset er rundt 1-2 inches), vann en eller to ganger om dagen for å sikre at det holder seg fuktig. Deretter, når gresset vokser, kan du redusere vanningsfrekvensen.

Trim Plengjødsel

Gi plenen din en «boost» med Trim 100 % naturlig plengjødsel Hvis du ønsker en grønnere og tettere plen, så kan du både så og gjødsle for å komme nærmere den «golfbaneplenen» du er ute etter. Når du er i gang med dette er det viktig å vanne rikelig, og resultatene kommer tilfredsstillende raskt. Uansett om du er ute etter en bruksplen til sport eller en prydplen, vil du få gode resultater med Trim 100 % naturlig plengjødsel. Fordelen er at du kun trenger å gjødsle to ganger per sesong for å få en grønn og sunn plen. Gjødsle så tidlig du kan på våren – akkurat når gresset våkner til liv, og i tillegg en gang senere på året når tilveksten begynner å avta igjen. Trim 100 % naturlig plengjødsel inneholder akkurat det plenen din trenger for å kunne vokse og trives optimalt.  

2 min å lese
Dele