Luft – hemmeligheten bak å lage en frisk plen

2 min å lese
Dele

Hva er lufting?

Når du lufter en plen, lag hull i den og i jorda under den, enten ved å dytte pigger inn i gresset og jorda, eller ved å trekke opp små jordplugger; kalt “boring”.

Resultater av lufting:

  • Oksygen når ned til røttene av gresset og ned i jorda.
  • Gjødsel og næringsstoffer trenger ned i jorda og kommer i kontakt med røttene.
  • Vann absorberes mer effektivt og absorberes lett av rotsystemet.
  • Jorden løsner.

Ventilasjon er nødvendig
Hvis du lar gresset være i fred, vokser det og blir høyt og sammenfiltret og røttene ser dypt ned. Disse dype røttene danner gresstuster som gjør gresset hardfør så det tåler sommervarme og tørker uten problemer. Men som vanlig huseier lar du ikke gresset være i fred. I stedet klipper, steller og styler du det, steller det slik at det ser ut som et feiende, skinnende grønt teppe. Disse aktivitetene for å produsere en frodig plen, fører til at jorda blir komprimert, noe som igjen gjør at røttene ikke utvikler seg og trenger ned i jorden.

Hvis plenen blir stående uten lufting i årevis, vil jorden under den stivne og da ikke slippe gjennom gjødsel, regnvann og vanning. Jo mer komprimert jord, jo dårligere vokser gresset, det blir sparsomt og til slutt dør det.

Fordeler med lufteteknologi
Det absolutt beste med lufting er at komprimert jord løsnes, noe som utløser mange positive effekter, som fører til sunt og frodig gress:

  • Grasrøttene trenger inn og sprer seg lett i den løsnede jorden, noe som gjør gresset mer hardføre, slik at det tåler sommervarme og tørke.
  • Åpninger / hull laget i jord og ‘gresstak’ gjør at oksygen tas opp av rotsystemet. Oksygen bidrar til å holde soppsykdommer i sjakk og øker antallet mikroorganismer som spiser opp “gresstak”.
  • Lufting av plenen gjør det lettere for gjødsel og vann å nå røttene, noe som igjen gjør at gresset vokser bedre.
  • Tykt sunt gress er hardfør og motstår angrep av ugress og ugress og gir hjemmet ditt en iøynefallende skjønnhet Merk at SBM Life science ikke gir verktøy for å lufte plenen.

Trim Plengjødsel

Gi plenen din en «boost» med Trim 100 % naturlig plengjødsel Hvis du ønsker en grønnere og tettere plen, så kan du både så og gjødsle for å komme nærmere den «golfbaneplenen» du er ute etter. Når du er i gang med dette er det viktig å vanne rikelig, og resultatene kommer tilfredsstillende raskt. Uansett om du er ute etter en bruksplen til sport eller en prydplen, vil du få gode resultater med Trim 100 % naturlig plengjødsel. Fordelen er at du kun trenger å gjødsle to ganger per sesong for å få en grønn og sunn plen. Gjødsle så tidlig du kan på våren – akkurat når gresset våkner til liv, og i tillegg en gang senere på året når tilveksten begynner å avta igjen. Trim 100 % naturlig plengjødsel inneholder akkurat det plenen din trenger for å kunne vokse og trives optimalt.  

2 min å lese
Dele